luni, 1 noiembrie 2010

FCM Tirgu Mures - Sportul Studentesc 4-1

FCM Tîrgu-Mureş a obţinut în această după-amiază cea mai clară victorie a sezonului, 4-1 cu Sportul Studenţesc. O victorie care a dus la demisia antrenorului Viorel Moldovan, de la cârma bucureştenilor, demisie anunţată chiar la conferinţa de presă de după meci.

Un joc controlat în prima treime de "municipali", cu trei goluri şi alte ocazii clare. Oaspeţii au ameninţat poarta lui Caparco doar în ultima parte, având mai multe ocazii.

Partida începe cu o fază susceptibilă de penalty, D. Matei fiind agăţat în careu de portarul Niculescu, însă centralul Comănescu a arătat lovitură de la colţ. În minutul 11, portarul Sportului scapă balonul din mâini, chiar pe fruntea lui Vasilache, dar mingea trece pe lângă. Faza din minutul 13 a prefaţat primul gol. Târnăvean, excelent angajat peste fundaşii centrali, trage slab şi Niculescu prinde.

Tabela se modifică în minutul 17. Vasilache îi pasează lui Târnăvean, iar acesta, din interiorul careului, înscrie cu un şut plasat, bară-gol. Peste alte 5 minute, Stere reia din vole, în braţele portarului. Se putea face 2-0 în minutul 32, dar Târnăvean se complică şi în loc să şuteze direct, îi pasează lui Vasilache, al cărui şut este scos de Niculescu. Până la pauză nu mai notăm decât galbenul încasat de Dacian Varga, de la Sportul, destul de recalcitrant pe toată durata primei reprize, ceea ce îl va face pe Viorel Moldovan să îl lase la cabine.

Debutul părţii secunde este unul excelent pentru FCM. Mai întâi, în minutul 53, combinaţie de efect Stere - Vasilache, iar ultimul înscrie după un şut printre picioarele portarului. După alte 2 minute, centrare Topic de pe dreapta şi Cordoş, nemarcat, reia cu capul din 6 metri, imparabil.

Nou intratul Pătraşcu îşi demonstrează încă o dată calităţile de executant de lovituri libere şi îl învinge pe Caparco dintr-o lovitură liberă de la 20 de metri. În minutul 68, Vancea ratează o ocazie monumentală, singur cu Niculescu, şutează slab şi portarul Sportului prinde.

Ultimele 20 de minute aparţin oaspeţilor, Tibi Bălan şi Curelea ratând cele mai mari ocazii, şuturile acestora fiind scoase de Caparco.

Totul se încheie însă în minutul 90. Stere excelent lansat în adâncime, este agăţat de Niculescu în careu şi centralul dictează penalty. Execută acelaşi Stere, care înscrie cu o scăriţă de efect, la vinclu. După secunde bune în care nu s-a auzit nimic pe stadion, publicul tîrgumureşean a aplaudat la scenă deschisă execuţia acestuia.

FCM - Sportul 4-1, iar echipa noastră îşi trece în cont 3 puncte necesare ca aerul. La conferinţa de presă de după meci, Viorel Moldovan şi-a anunţat demisia de la cârma Sportului, motivându-şi decizia pe imposibilitatea de a accepta poziţia în clasament şi lipsa de ambiţie a jucătorilor.

În schimb, Ioan Ovidiu Sabău s-a declarat mulţumit de cele 3 puncte, dar nu şi de evoluţia echipei în ultima parte a jocului.

Au evoluat echipele:

FCM: Caparco - D. Matei (cpt.), Bruno Fernandes, C. Munteanu - Vagner (35-Cordoş), Issa Ba (70-Onicaş), Stere, Vasilache, Topic - Astafei, Târnăvean (63-Vancea). Antrenor: Ioan Ovidiu Sabău.

Sportul Studenţesc: Niculescu - Farmache, Raţiu, Cazan, Patriche - Irimia, D. Varga (46-Pătraşcu), Lungu (46-Ferfelea), T. Bălan, Nae (64-Postolache) - Curelea. Antrenor: Viorel Moldovan.

Goluri: Târnăvean (17), Vasilache (53), Cordoş (55), Stere (90-11 metri) / Pătraşcu ( 57).

Cartonaşe galbene: D. Matei / Patriche, Varga, Farmache, Niculescu.

După această victorie, FCM acumulează 15 puncte şi ocupă un loc XI, provizoriu. În etapa a XIV-a, FCM Tîrgu-Mureş va întâlni la Drobeta Tr. Severin pe Pandurii Tg. Jiu.

sursa: fcm-tirgumures.ro

La aceasta partida am fost aproximativ 30 de persoane, ne-am sustinut echipa, cantand fara oprire pe durata meciului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu