vineri, 29 octombrie 2010

Cupa Romaniei: CFR Cluj - FCM Targu Mures 2-0

FC Municipal Tîrgu-Mureş a ratat calificarea în sferturile de finală ale Cupei României Timişoreana, după 0-2 cu deţinătoarea trofeului, CFR Cluj.

Cu un prim 11 format din jucători care au evoluat destul de puţin în acest campionat, FCM a ratat 4 ocazii clare de gol, prin Vancea şi Târnăveanu, ocazii care, transformate, ar fi putut produce un nou rezultat surpriză.

CFR are prima ocazie în minutul 7 când Nuno Diogo reia spre poartă, dar Şteţca respinge în corner, de sub bară. După alte 6 minute, excelent angajat în careu de Bastos, Bjelanovic nimereşte rădăcina barei. Acelaşi Bjelanovic deschide scorul în minutul 31, cu o lovitură de cap imparabilă, după o lovitură liberă destul de uşor acordată de central.

Până la finalul primei reprize, FCM are 2 ocazii clare de egalare. Mai întâi Vancea, excelent angajat în careu, printre centralii clujeni, şutează puternic, dar în Stăncioiu, iar în minutul 39, Târnăveanu este la un pas de un gol senzaţional. Preluare pe piept şi şut de la 25 de metri, dar mingea loveşte bara din stânga a porţii lui Stăncioiu.

În partea a doua, Bud deschide seria ratărilor cu un şut mult peste poartă. A intrat apoi în scenă Vancea, cu 3 noi ocazii, minutele 60, 68 şi 78, la primele două cu şuturi prinse de Stăncioiu, iar la ultima, şut peste din 10 metri, după centrarea lui Roman.

CFR înscrie al doilea gol în ultimul minut de joc, prin nou intratul Sforzini, care stabileşte scorul final, 2-0 şi CFR se califică în sferturile de finală.

FCM Tîrgu-Mureş a pierdut, dar a avut o evoluţie apreciată de cei prezenţi, în condiţiile în care 10 titulari din partida de la Ploieşti au rămas acasă (Caparco, Vagner, Fernandes, Munteanu, Topic, Stere, Vasilache, Issa Ba, Astafei, Didi) şi unul pe banca de rezerve (Cordoş).

Ioan Ovidiu Sabău: "A fost o victorie meritată a CFR-ului, dar şi noi am avut 3-4 ocazii clare. Meritam să înscriem cel puţin 1 gol. Ar fi fost foarte greu pentru noi să ne fixăm 2 obiective în acest sezon: calificarea în fazele superioare ale Cupei şi salvarea de la retrogradare. Nu avem un lot numeric şi valoric care să ne permită acest lucru. Mă preocupă situaţia în clasament şi jocul de duminică cu Sportul. Nu am vrut să-mi asum niciun risc, accidentare sau cartonaş roşu."

Iată şi echipele care au evoluat pe stadionul Dr. Constantin Rădulescu:

CFR Cluj: Stăncioiu - Panin, Nuno Diogo, Alcantara, Veloso - Costa, Peralta, Dică, Bastos (61-Edimar) - Bud (88-Sforzini), Bjelanovic (71-Batin).

FCM: Şteţca - Cr. Pop, D. Matei (46-Sosa), Bălău, Szilagyi - Biţiş, Vârtic (64-Donadoni), Carlos (71-Edu), Roman - Târnăveanu, Vancea.

sursa: fcm-tirgumures.ro

La aceasta partida am fost 10 persoane. Ne fiind lasati sa stam la oaspeti, am stat in peluza clujeana, ne-am pus bannerul si de acolo am cantat. La pauza din cauza unor incidente am fost evacuati, in momentul evacuari ne-au "atacat" cfristii cu scuipaturi. In drum spre iesire s-au impartit cativa pumni, si picioare intre noi si stewarzi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu