luni, 29 noiembrie 2010

Universitatea Cluj - FCM Tirgu Mures 1-1

Fotbal Club Municipal Tîrgu-Mureş a terminat la egalitate, 1-1, partida din ultima etapă a turului, disputată la Alba Iulia, în compania celor de la Universitatea Cluj.

FCM deschide scorul în minutul 4, prin Vagner, care reia din colţul careului de 6 metri, centrarea de pe stânga a lui Astafei.

În minutul 28, Niculescu a egalat dintr-o lovitură liberă de la aproape 25 de metri, lateral stânga.

Au evoluat echipele:

Universitatea Cluj: 12. Huţan - 18. Unguruşan, 4. Z. Szilagyi, 25. D. Munteanu, 3. Mendy - 16. Delgado (10. Păcurar '72), 24. Balde (6. Ad. Ionescu '18), 22. Boştină, 14. Piţ (7. Acosta '61) - 9. Niculescu, 11. Machado. Antrenor: Ionuţ Badea.

FCM Tîrgu Mureş: 1. Caparco - 20. Pop, 6. Sosa, 28. L. Munteanu, 8. Vârtic, 24. L. Szilagyi - 25. Vagner (18. Biţiş '12, 5. Onicaş '84), 19. Fl. Dan (29. Didi '74), 90. Ba, 7. Stângă - 21. Astafei. Antrenor: Ioan Ovidiu Sabău.

Cartonaşe galbene: Boştină '52, Delgado '64, Păcurar '85 / Astafei '44, Ba '71, Didi '75, Sosa '83, L. Szilagyi '88, Caparco '90+2.

Arbitri: Florin Marcu (central) - Octavian Şovre, Marius Nicoară (asistenţi) - Florin Ghimbăşan (rezervă).

Observatori: Corneliu Fecioru, Florin Halagian.

Iată ce a declarat antrenorul principal Ioan Ovidiu Sabău la conferinţa de presă, de după meci:

"A fost un joc echilibrat ca posesie, dar am avut mai multe ocazii per total. Trebuia să batem dar sunt mulţumit şi cu acest punct cât şi de angajamentul şi dăruirea jucătorilor".

sursa: fcm-tirgumures.ro

sâmbătă, 20 noiembrie 2010

FCM Tirgu Mures - Steaua Bucuresti 0-1

8.000 de suporteri. Un stadion plin până la refuz. Doar la Tîrgu-Mureş a venit Steaua. Toată lumea dorea să vadă un spectacol deosebit. Un spectacol pentru care fiecare a plătit. Şi a avut parte de spectacol...Din păcate din partea unui singur om...Unul care ar trebui să împartă dreptatea pe teren. Şi a împărţit-o. 10 cartonaşe galbene şi 4 roşii. De parcă ar fi fost o luptă la baionetă.

Din păcate, fotbal s-a jucat mai puţin, iar publicul a fost concentrat să numere cartonaşele galbene şi roşii. În minutul 13, Bruno Fernandes este eliminat după ce l-a lovit fără intenţie pe Kapetanos. Fundaşul tîrgumureşean a dorit să respingă mingea, dar l-a lovit pe atacantul grec.

De aici şi până în minutul 34, aproape nimic. Vine apoi eliminarea lui Bicfalvi, pentru o lovitură cu cotul la un duel aerian. Prima parte se încheie nedecis.

Toată lumea spera ca repriza a două să fie dedicată fotbalului, adică sportului pe care credeam că îl urmărim.

În startul părţii secunde, Fotbal Club Municipal demonstrează că nu întâmplător a obţinut rezultate bune în acest campionat. Vasilache îl încearcă în câteva rînduri pe Tătăruşanu, iar defensiva respinge orice tentativă a oaspeţilor. Kapetanos ratează cea mai mare ocazie în minutul 53.

În doar 2 minute, în intervalul 67-68, echipa noastră este decimată. Mai întâi Topic şi apoi Vasilache sunt trimişi la vestiare, după două intervenţii considerate de central, cu ajutorul nemărginit al asistentului, de roşu direct.

Ce a urmat ? Un meci de handbal. FCM cu 7 oameni în careu, respingând ca nişte eroi mingile steliştilor.Şteţca în zi de graţie zboară din bară în bară. Când se părea că vom obţine un 0-0 istoric, Bilaşco înscrie cu o lovitură de cap, în al doilea minut al prelungirilor.

Felicitări adevăraţilor eroi ! Felicitări jucătorilor de la Fotbal Club Municipal Tîrgu-Mureş care au sperat până în ultima secundă. Chiar dacă decimaţi, promitem să luptăm până la capăt !

sursa: fcm-tirgumures.ro

Noi cei din LVM am fost prezenti aproximativ 20 de persoane la acest meci.

luni, 15 noiembrie 2010

Diego Ruiz a semnat cu FCM Tirgu Mures

Fostul jucător al campioanei CFR Cluj, Diego Ruiz, a semnat un contract valabil pe 2 ani şi jumătate, cu formaţia FC Municipal Tîrgu-Mureş. Ultima dată la Khazar Lankaran, în Azerbaidjan, Ruiz a venit liber de contract.

Iată şi câteva informaţii suplimentare:
- Diego Alejandro Scheuschner Ruiz
- Născut pe 19 decembrie 1980 la San Miguel de Tucuman (Argentina)

A evoluat la formaţiile:
- Lanus (Argentina) 1997-1999
- San Telmo (Argentina) 1999-2000
- Atletico Nunorco (Argentina) 2000-2001
- Atletico Tucuman (Argentina) 2001-2003
- Kortrijk (Belgia) 2003-2004
- Cobresal (Chile) 2004
- Racing Genk (Belgia) 2004-2005
- Huachipato (Chile) 2005-2008
- CFR Cluj 2008-2010
- În 2009, Diego Ruiz a fost împrumutat în Turcia la Kasimpasa, iar ultima echipă la care a evoluat a fost Khazar Lankaran din Azerbaidjan.

sursa: fcm-tirgumures.ro

duminică, 14 noiembrie 2010

FCM Tirgu Mures - Rapid Bucuresti 1-0

FCM Tîrgu-Mureş a răsturnat calculele hârtiei şi a învins în această după-amiază una dintre formaţiile favorite la titlu, Rapid Bucureşti. După 90 de minute de efort şi joc colectiv, FCM s-a impus la limită, prin golul reuşit de uruguayan-ul Christian Sosa în minutul 5.

În faţa unui stadion arhiplin, FCM a intrat pe teren, decisă să facă un joc mare. Iar debutul a fost unul perfect. În minutul 5, Vasilache este faultat pe stânga, lângă linia de tuşă. Lovitura liberă este executată de Topic, pe colţul careului de 6 metri, de unde Sosa reia pe lângă Bornescu: 1-0.

Rapid a forţat egalarea, dar Şteţca se opune excelent în două rânduri la reluările lui Sburlea. Răduţă trimite şi el cu capul peste, punând capăt unei prime reprize în care FCM a lovit şi apoi a anihilat acţiunile adversarilor printr-un pressing sufocant.

Repriza a doua a curs la fel, cu FCM la cutie, pândind orice greşeală a Rapid-ului, iar oaspeţii încercând fără folos să revină pe tabelă. Singurele ocazii notabile ale Rapid-ului au venit pe final: capul lui Cassio scos miraculos de Şteţca şi din 6 metri în bară, trimis de Sburlea.

Se încheie 1-0 în uralele suporterilor mureşeni, care şi-au încurajat formaţia pe tot parcursul jocului.

Au evoluat formaţiile:

FCM - 30. Şteţca - 6. Sosa, 4. Cordoş, 3. Bălău - 20. Cr. Pop, 83. Vasilache, 90. Issa Ba, 14. Stere (66' - 7. Stângă), 32. Topic - 21. Astafei (83' - 80. Donadoni), 11. Târnăveanu (39' - 17. Roman).

Rapid - 33. Bornescu - 2. Rui Duarte, 4. Marco Antonio, 23. M. Constantin (32' - 27. Glauber), 19. Bozovic (53' - 6. Ezequias) - 8. Grigore, 81. Costa, 30. Spadacio, 11. Frunză - 9. Răduţă (60' - Cassio), 21. Sburlea.

sursa: fcm-tirgumures.ro

Noi cei din LVM am fost aproximativ 30 de persoane la acest meci...si ne-am sustinut echipa pe toata durata partidei.

luni, 8 noiembrie 2010

Pandurii Tirgu-Jiu - FCM Tirgu Mures 4-1

FC Municipal Tîrgu-Mureş a pierdut, scor 1-4, partida cu Pandurii Tîrgu-Jiu, disputată sâmbătă după-amiaza la Dr. Turnu Severin. Gazdele au controlat partida pe întreaga durată a ei şi au punctat prin Voiculeţ (min. 35 - 11 metri), Băcilă (min. 44) şi Pintilii (min.56-11 metri şi 66). Pentru FCM a înscris Munteanu, cu 10 minute înainte de final, tot din penalty.

Echilibrul partidei s-a rupt în minutul 39, când Bruno Fernandes a fost eliminat după ce a primit al doilea cartonaş galben.

Au evoluat echipele:

Pandurii: Mingote - Grecu, Chiricheş, Viera, Matei - Nistor (59 - Vranjkovic), Orac, Pintilii (72 - Vranjes), Voiculeţ - Stromajer (56 - Brata), Băcilă.

FCM: Şteţca - Munteanu, Cordoş, Fernandes - Onicaş, Vasilache (62 - Vancea), Stângă (46 - Cr. Pop), Stere (62 - Astafei), Topic - Roman, Târnăvean.

La finalul jocului, Ioan Ovidiu Sabău a declarat:

"Noi prea multe speranţe pentru acest joc nu ne-am făcut, pentru că au lipsit trei jucători importanţi. Iar pentru mine dacă lipsesc doi sau trei jucători titulari e foarte greu să mai obţin rezultate. Dar nici nu m-am gîndit că o să arătăm atît de rău, dar asta deoarece a fost eliminat Bruno Fernandes şi lucrurile s-au complicat de acolo. A existat o singură echipă pe teren care a jucat foarte bine azi. Au avut un ritm mult mai bun decît al nostru, au fost mai rapizi decît noi şi pînă la urmă au controlat jocul şi e o victorie meritată. Am suferit pentru că soluţiile pe care le-am găsit nu au fost cele mai bune, echipa avea anumite automatisme."

sursa: fcm-tirgumures.ro

luni, 1 noiembrie 2010

FCM Tirgu Mures - Sportul Studentesc 4-1

FCM Tîrgu-Mureş a obţinut în această după-amiază cea mai clară victorie a sezonului, 4-1 cu Sportul Studenţesc. O victorie care a dus la demisia antrenorului Viorel Moldovan, de la cârma bucureştenilor, demisie anunţată chiar la conferinţa de presă de după meci.

Un joc controlat în prima treime de "municipali", cu trei goluri şi alte ocazii clare. Oaspeţii au ameninţat poarta lui Caparco doar în ultima parte, având mai multe ocazii.

Partida începe cu o fază susceptibilă de penalty, D. Matei fiind agăţat în careu de portarul Niculescu, însă centralul Comănescu a arătat lovitură de la colţ. În minutul 11, portarul Sportului scapă balonul din mâini, chiar pe fruntea lui Vasilache, dar mingea trece pe lângă. Faza din minutul 13 a prefaţat primul gol. Târnăvean, excelent angajat peste fundaşii centrali, trage slab şi Niculescu prinde.

Tabela se modifică în minutul 17. Vasilache îi pasează lui Târnăvean, iar acesta, din interiorul careului, înscrie cu un şut plasat, bară-gol. Peste alte 5 minute, Stere reia din vole, în braţele portarului. Se putea face 2-0 în minutul 32, dar Târnăvean se complică şi în loc să şuteze direct, îi pasează lui Vasilache, al cărui şut este scos de Niculescu. Până la pauză nu mai notăm decât galbenul încasat de Dacian Varga, de la Sportul, destul de recalcitrant pe toată durata primei reprize, ceea ce îl va face pe Viorel Moldovan să îl lase la cabine.

Debutul părţii secunde este unul excelent pentru FCM. Mai întâi, în minutul 53, combinaţie de efect Stere - Vasilache, iar ultimul înscrie după un şut printre picioarele portarului. După alte 2 minute, centrare Topic de pe dreapta şi Cordoş, nemarcat, reia cu capul din 6 metri, imparabil.

Nou intratul Pătraşcu îşi demonstrează încă o dată calităţile de executant de lovituri libere şi îl învinge pe Caparco dintr-o lovitură liberă de la 20 de metri. În minutul 68, Vancea ratează o ocazie monumentală, singur cu Niculescu, şutează slab şi portarul Sportului prinde.

Ultimele 20 de minute aparţin oaspeţilor, Tibi Bălan şi Curelea ratând cele mai mari ocazii, şuturile acestora fiind scoase de Caparco.

Totul se încheie însă în minutul 90. Stere excelent lansat în adâncime, este agăţat de Niculescu în careu şi centralul dictează penalty. Execută acelaşi Stere, care înscrie cu o scăriţă de efect, la vinclu. După secunde bune în care nu s-a auzit nimic pe stadion, publicul tîrgumureşean a aplaudat la scenă deschisă execuţia acestuia.

FCM - Sportul 4-1, iar echipa noastră îşi trece în cont 3 puncte necesare ca aerul. La conferinţa de presă de după meci, Viorel Moldovan şi-a anunţat demisia de la cârma Sportului, motivându-şi decizia pe imposibilitatea de a accepta poziţia în clasament şi lipsa de ambiţie a jucătorilor.

În schimb, Ioan Ovidiu Sabău s-a declarat mulţumit de cele 3 puncte, dar nu şi de evoluţia echipei în ultima parte a jocului.

Au evoluat echipele:

FCM: Caparco - D. Matei (cpt.), Bruno Fernandes, C. Munteanu - Vagner (35-Cordoş), Issa Ba (70-Onicaş), Stere, Vasilache, Topic - Astafei, Târnăvean (63-Vancea). Antrenor: Ioan Ovidiu Sabău.

Sportul Studenţesc: Niculescu - Farmache, Raţiu, Cazan, Patriche - Irimia, D. Varga (46-Pătraşcu), Lungu (46-Ferfelea), T. Bălan, Nae (64-Postolache) - Curelea. Antrenor: Viorel Moldovan.

Goluri: Târnăvean (17), Vasilache (53), Cordoş (55), Stere (90-11 metri) / Pătraşcu ( 57).

Cartonaşe galbene: D. Matei / Patriche, Varga, Farmache, Niculescu.

După această victorie, FCM acumulează 15 puncte şi ocupă un loc XI, provizoriu. În etapa a XIV-a, FCM Tîrgu-Mureş va întâlni la Drobeta Tr. Severin pe Pandurii Tg. Jiu.

sursa: fcm-tirgumures.ro

La aceasta partida am fost aproximativ 30 de persoane, ne-am sustinut echipa, cantand fara oprire pe durata meciului.