miercuri, 29 septembrie 2010

FCM Tirgu Mures - Universitatea Craiova 1-4

În etapa a IX-a a Ligii 1 la fotbal, FC Municipal Tîrgu-Mureş a pierdut cu 1-4 partida disputată pe teren propriu în compania celor de la Univrsitatea Craiova. Golurile au fost înscrise de: Florin Dan (min. 62-11 metri) / Găman (min. 8), Mihai Costea (min. 42 - 11 metri), Prepeliţă (min. 67) şi Wobay (min. 90).

Au evoluat formaţiile: FCM - Şteţca - Popete, Bălău, Munteanu, D. Matei - Fl. Stângă, Onicaş (Stere 58), Florin Dan (Biţiş 72), Roman - Vasilache, Vancea (46 Astafei).

Univ. Craiova - Stanca - Dănănae, Găman (Ciucă 77), Iliev, Bărboianu - D. Stoica, Wobay, Prepeliţă (90 Dilevski), Gargorov - M. Costea (Gângioveanu 69), Dina.

În urma acestui rezultat, FCM ocupă locul XII, cu 10 puncte, iar în etapa viitoare va juca la Buzău, cu Victoria Brăneşti. Partida este programată luni, 4 octombrie, ora 20.30.

Ca şi un eveniment de culoare, la partida de ieri, publicul tîrgumureşean a putut asculta în premieră noul imn al formaţiei, compus de trupa Holograf.

sursa: fcm-tirgumures.ro

Noi cei din LVM am fost prezenti la acest meci intr-un numar de 30 de persoane. Din nou au fost incidente din cauza bannerului, dar mai noi chiar si din cauza mesajului. Chiar si in aceste conditii am cantat tot meciul, si ne-am sustinut echipa favorita.

luni, 27 septembrie 2010

Bruno Fernandes a semnat cu FCM

Liber de contract, fundaşul central portughez Bruno Fernandes a semnat pe 2 ani cu formaţia FC Municipal Tîrgu-Mureş. Pe numele său complet Bruno Joao Nandinga Borges Fernandes s-a născut pe 6 noiembrie 1978 în Portugalia, dar evoluează pentru naţionala din Guineea-Bissau.

De-a lungul carierei, Bruno Fernandes a mai evoluat la formaţiile: Amora, Belenenses, Aves (Portugalia), Beroe Stara Zagora (Bulgaria), Ceahlăul Pt. Neamţ, Unirea Urziceni (România).

În Liga 1 a debutat în 2007 cu Ceahlăul Pt. Neamţ, iar în 2008 s-a transferat la Unirea Urziceni, formaţie cu care a câştigat campionatul şi a evoluat în 3 jocuri din UEFA Champions League.

vineri, 24 septembrie 2010

Romania - Brazilia la futsal

La aceasta dubla amicala am fost prezenti 40 de persoane. Am incurajat nationala in timpul meciului, chiar si dupa meci...

Cupa Romaniei: Simleul Silvaniei - FCM Tirgu Mures 0-1

FC Municipal Tîrgu-Mureş s-a calificat în optimile de finală ale Cupei României Timişoreana. Jucătorii pregătiţi de Ioan Ovidiu Sabău au învins cu 1-0 la Şimleul Silvaniei, divizionara secundă FC Silvania. Unicul gol al partidei a fost reuşit de Victoraş Astafei, în minutul 78.

FCM a început acest joc în formula: Şteţca - Popete, Bălău, Munteanu, Topic - Biţiş, Dan Matei, Florin Dan, Stere - Vasilache, Astafei.

sursa: fcm-tirgumures.ro

luni, 20 septembrie 2010

CFR Cluj - FCM Tirgu Mures 1-2

Victorie de senzaţie a FCM-ului pe terenul campioanei en-titre, CFR Cluj. 2-1, după un meci cu un final nerecomandat cardiacilor. CFR a deschis scorul prin Dică în minutul 60, dar FCM a întors rezultatul în doar 3 minute. Mai întâi, în minutul 82, Cristi Munteanu reia sub bară din 3 metri, iar în minutul 85, Stere execută excelent o lovitură liberă din lateral stânga, mingea atinge gazonul ud şi intră în plasă.

FC Municipal Tîrgu-Mureş, cu o formulă cu 3 fundaşi în zona centrală, pentru a contracara centrările înalte ale clujenilor, începe curajos jocul şi Florin Dan îl încearcă pe Nuno Claro, din lovitură liberă, în chiar primul minut. Şteţca intervine magistral la reluarea lui Alcantara din minutul 4. Didi, vârful de lance al FCM-ului iese accidentat în minutul 16 şi îi lasă locul lui Vancea. Mihai Şteţca mai are 2 intervenţii până la pauză.

Repriza a doua a fost mult mai animată, poate şi din cauza ploii torenţiale care s-a abătut deasupra stadionului. În 2 rânduri, Şteţca scoate şuturile periculoase expediate de Culio. Portarul FCM-ului nu mai are ce face la reluarea lui Dică din minutul 60 şi CFR are 1-0 pe tabelă.

Intrările lui Biţiş şi Stere aduc un suflu nou în echipa condusă de Sabău şi finalul aduce 3 puncte nesperate.

O victorie muncită, sărbătorită de jucătorii tîrgumureşeni cu chiote de bucurie în vestiarul oaspeţilor de pe stadionul din Gruia.

În urma acestei victorii, FCM urcă pe locul IX, cu 10 puncte şi va întâlni în etapa următoare pe Universitatea Craiova.

Iată şi formaţiile care au evoluat în această seară:

CFR: Nuno Claro - Panin, Cadu, Alcantara, Rada - Mureşan, Dică, Hora (56' Peralta), Culio - Bud (88' Ramon), Traore (63' Sforzini). Antrenor: Sorin Cârţu.

FCM: Şteţca - Cordoş (77' Biţiş), Munteanu, Bălău - Popete, Stângă, Onicaş, Florin Dan, Dan Matei - Vasilache (63' Stere), Didi (16' Vancea). Antrenor: Ioan Ovidiu Sabău.

sursa: fcm-tirgumures.ro

La Cluj, am fost prezenti 15 persoane, aici ne-au facut o surpriza... pentru ca n-am fost lasati pe stadion. In prima repriza am cantat din fata stadionului, iar in a doua repriza pe un gard langa stadion.

miercuri, 15 septembrie 2010

FCM Tirgu Mures - Gaz Metan Medias 1-0

FC Municipal Tîrgu-Mureş şi-a trecut în cont cea de-a 2-a victorie a sezonului, 1-0 cu Gaz Metan Mediaş. Unicul gol al partidei a fost reuşit de Florin Dan, în minutul 27, mingea trimisă de acesta din lovitură liberă fiind uşor deviată de zidul medieşan. Pe lângă acest gol, FCM a mai rata şi alte oportunităţi prin F. Stângă, Didi şi Vancea. Oaspeţii au ameninţat poarta lui Şteţca prin faze fixe din preajma careului, profitând de statura fundaşilor Markovic (2,04) şi Trtovac (1,92).

Partida, urmărită de peste 5.000 de spectatori, a fost una încrâncenată. Bălău şi-a spart capul chiar în debutul jocului, după un duel aerian. În minutul 85, Pîrvulescu de la Gaz Metan a fost eliminat după ce l-a lovit pe Vasilache.

La finalul jocului, antrenorul Ioan Ovidiu Sabău s-a declarat extrem de mulţumit de rezultat: "era o partidă importantă pentru noi. Am pregătit jocul pentru a nu primi gol. Ştiam că Mediaş-ul este o echipă periculoasă pe contraatac. Le-am închis spaţiile şi până la urmă am reuşit să câştigăm. După câteva zile de antrenamente nu puteam face spectacol, important era să câştigăm. Mergem la Cluj la victorie."

Iată şi formaţiile care au evoluat:

FCM - Şteţca - Popete, Bălău, C. Munteanu. D. Matei (cpt.) - Biţiş (65' Roman), Fl. Stângă, Onicaş, Fl. Dan (70' Vasilache) - Didi, Vancea (77' Stere).
Gaz Metan - Pleşca - Trtovac, Fl. Lazăr, Akaki (74' Liţu), Markovic - Al. Muntean (60' Miclea), Hoban, Todea, Pîrvulescu - Silvăşan, Eric (90' Bozeşan).

Cartonaşe galbene: Vasilache, C. Munteanu, D. Matei - Eric, Trtovac, Markovic

Cartonaş roşu: Pîrvulescu

sursa: fcm-tirgumures.ro

La acest meci, noi cei din LVM, am fost prezenti intr-un numar de 40 de persoane, am cantat pe durata intregului meci. In timpul meciului am afisat mesajul: "FCM, cand sunt cu tine am o stare de euforie".

luni, 13 septembrie 2010

Jucatori noi la FCM

Fundaşul central Cristian Munteanu a semnat un contract pe o perioadă de 2 ani cu formaţia FCM Tîrgu-Mureş. Fostul căpitan al Politehnicii Iaşi s-a născut pe 17 octombrie 1980, la Arad şi a mai evoluat în cariera sa la echipele: West Petrom Arad, FC Bihor şi Sopron (prima ligă din Ungaria).

Mijlocaşul ofensiv, Ciprian Vasilache a semnat un contract valabil pe o durată de 2 ani, cu FCM Tîrgu-Mureş. Vasilache, născut pe 14 septembrie 1983 la Baia Mare a mai evoluat la formaţiile: FC Baia Mare, Gloria Bistriţa, Rapid Bucureşti, Pandurii Tg. Jiu, Ceahlăul Pt. Neamţ.

În cadrul unei conferinţe de presă, organizată astăzi, la stadionul Transil, FC Municipal Tîrgu-Mureş şi-a prezentat ultimele 4 achiziţii. Este vorba de Ciprian Vasilache, italianul Alessandro Caparco, uruguayanul Cristian Sosa şi senegalezul Issa Ba. Iată şi câteva informaţii despre cei 3 noi stranieri:

Alessandro Caparco este portar şi a fost format la echipele de tineret de la Juventus. A fost campion european cu selecţionata Italiei Under 16 şi a evoluat ultima dată la echipa de Serie B, Grossetto. Are 27 de ani şi a semnat un contract pe o durată de 1 an, cu posibilitatea de prelungire.

Cristian Sosa este un fundaş uruguayan, născut în 1985. A evoluat în ţara natală la Defensor Sporting şi apoi în Italia, în Serie C1, la Taranto. În ultimul an a evoluat în Serie B, tot în Italia, la Gallipoli.

Issa Ba este un mijlocaş senegalez, în vârstă de 29 de ani, care a evoluat timp de 10 ani în Franţa, în ordine la: Laval, Chateauroux şi Auxerre, unde a fost coleg cu Daniel Nicolae şi a jucat în grupele Cupei UEFA. În prima parte a acestui an a evoluat în Polonia la Wisla Cracovia. Este un internaţional senegalez, cu prezenţe în toate selecţionatele acestei ţări. Are 25 de selecţii la prima reprezentativă, cu care a participat la Cupa Africii pe Naţiuni din 2006.

vineri, 10 septembrie 2010

Ioan Ovidiu Sabau noul antrenor al FCM-ului

Ioan Ovidiu Sabau a acceptat sa preia nou promovata FCM Targu Mures, echipa care a ramasese fara antrenor, dupa demiterea lui Adrian Falub.​

Cariera de antrenor:
A debutat în 2000 la Universitatea Cluj, echipă care tocmai retrogradase în Liga a 3-a. Promovează la pas în Liga a 2-a, dar pleacă, fiind nemulțumit de faptul că nu a primit sprijin din partea autorităților locale.

În 2003 semnează pentru Gaz Metan Mediaș, echipă aflată în Liga a II-a, unde petrece doi ani însă ratează promovarea în primul eșalon. În finalul sezonului 2004-2005 îmbracă pentru ultima dată tricoul de fotbalist, într-un meci de retragere.

În 2005 acceptă oferta venită din partea Gloriei Bistrița unde cea mai bună performanță este locul șase atins în sezonul 2006-07. În 2009 salvează echipa de la retrogradare apoi demisionează.

La 28 iunie 2009 a devenit antrenorul echipei FC Timișoara. La finalul sezonului 2009-2010, după ce echipa a încheiat pe locul cinci în Liga I, Sabău a demisionat.

Sabau si-a dat acordul pentru un contract pe doi ani de zile si este prezentat oficial vineri seara.

Dupa 6 etape in Liga 1, FCM Targu Mures a acumulat 4 puncte si ocupa penultimul loc in campionatul de fotbal.

Noi cei din LVM, am fost prezenti la primul antrenament al lui Sabau, intr-un numar de 20 de persoane, cu fumigene si cu mesajul " Bine ai revenit, Motule!"

miercuri, 1 septembrie 2010

Gloria Bistrita - FCM Tirgu Mures 3-1

Gloria Bistriţa a învins, luni, pe teren propriu, cu scorul de 3-1, formaţia FCM Târgu Mureş, în etapa a 6-a a Ligii I.

Formaţia pregătită de Laurenţiu Reghecampf a deschis repede scorul, după doar 9 minute, când Liviu Băjenaru a înscris de la 25 de metri, chiar lângă bară.

În minutul 33, Dan Matei a egalat, înscriind cu capul, după un corner de pe stânga, însă la scurt timp Junior Moraes a readus gazdele în avantaj (39), executând cu efect o lovitură liberă de la 30 de metri.

Scorul final al întâlnirii a fost stabilit în minutul 80, de Szukala, care a marcat cu un voleu sub transversală, la care Şteţca, intrat la pauză între buturi în locul lui Dănălache, nu a avut nicio şansă.

Gloria a obţinut a doua victorie a sezonului şi ocupă locul 9 în clasament, cu 8 puncte, iar FCM Târgu Mureş rămâne cu doar patru puncte, după victoria cu Unirea Urziceni şi remiza cu FC Vaslui, şi ocupă locul 15.

Gloria: Albuţ - Tudose, Szukala, V. Năstase, Velcovici - Predescu (Bawab 78), R. Mărginean, Ene (C. Petre 36), A. Mureşan, Băjenaru (Nalaţi 75) - Moraes. Antrenor: Laurenţiu Reghecampf.

FCM Tg. Mureş: Dănălache (Şteţca 46) - D. Matei, Donadoni, Bălău, Topic - Biţiş (Vagner 79), Casquero, Fl. Dan, D. Roman - Didy (Gallardo 75), Vancea. Antrenor: Adrian Falub.

sursa: realitatea.net
Asta a fost prima deplasare a L.V.M.-ului in Liga 1. La Bistrita am fost prezenti aproximativ 15 persoane. Deoarece n-am fost lasati sa stam in sectorul oaspetilor, ne-am incurajat echipa din tribuna 2. In pauza meciului au fost ceva incidente minore.